PRIVACY POLICY

PRIVACY POLICY

 

This Privacy Policy and Cookies Police (the “Privacy Policy”) was posted on … We conduct a regular review of the Privacy Policy to ensure that it is up to date and accurate, in accordance with the applicable law.

About us

Welcome to greeklines.gr, a website owned and administered by the company with the company name «MARKETING GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» and distinctive title «MARKETING GREECE S.A.», having its registered seat at 20, Voukourestiou St 20, Athens, Greece, under registration number 125083101000 and VAT number 800486464, Greece [«we», «us», «our», «MARKETING GREECE»].

Use of our website (hereinafter the “Website”) is subject to the Terms of Use, Terms of Sale and to the present Privacy Policy,. Privacy Policy has been updated to ensure compliance with the EU General Data Protection Regulation (GDPR),Law 4624/2019 and the Hellenic Data Protection Authority’s (HDPA) recommendations and guidelines. 

Via the use of our website you unconditionally declare that you have reviewed, understood, and accepted all terms included in the Terms of Use and the Privacy Policy. If you do not agree with any of the terms included in the Terms of Use and/or the Privacy Policy, you must refrain from browsing and using the Website and its services. 

The Privacy Policy may be amended from time to time, whenever needed, without prior notice to you. The amendments will apply on the date they are published in Website. We encourage you to regularly review the Privacy Policy, as your continued use of our Website implies that you have accepted such amendments. 

If you do not agree with the use of your data according to Privacy Policy, please stop using the Website.  

MARKETING GREECE is committed to respecting and protecting your privacy.

This Privacy Policy describes how MARKETING GREECE, as “controller” within the meaning of GDPR, collects and processes the personal data and other information of you, the users of our website, and how our website uses cookies and other identification technologies.

 

You can find our company’s full details below:

  • Marketing Greece S.A.

  • Email: admin@marketinggreece.com

  • Address: Voukourestiou 20, 10671, Athens, Greece

  • Phone number: 210-3649080.

Privacy Policy’s Purpose

Privacy Policy explains the way we process your personal data when you communicate with us, or when you use some of the services of our Website. Specifically, by reading the Privacy Policy, you can understand, among others:

 

  • Why we process your personal data,

  • Which personal data we collect directly from you and which personal data we collect from third parties,

  • How long do we keep your personal data,

  • Categories of recipients of your personal data, if any,

  • If we intend to transfer your personal data to a non-EU country,

  • If we proceed to automated decision-making without human intervention, including profiling, and

  • Your rights regarding personal data and how you can exercise your rights.

Privacy Policy’s Chapters/Content

This Privacy Policy is consisting of chapters, for your convenience:

 

1.      Who we are and how to communicate with us

2.      When and why we collect data from you

3.      Types of data we collect for you, how we collect them & how we use them

- Data we collect directly from you

- Data we collect using cookies and other tracking technologies

- Data we collect by third parties

- Anonymized and statistical data

4.      Types of data we share with third parties

- Service Providers

- Other recipients

- International transfers of data

5.      How we use cookies and other tracking technologies (trackers)

- Types of trackers

- How do I change my trackers’ settings?

6.      Legal basis for the processing

7.      How long do we keep your data

8.      How we ensure your data security

9.      Your rights

10.    Other terms

1.Who we are and how to communicate with us
 

Marketing Greece was established in 2013 and aims to promote Greek tourism and travel-related products and services. You can find more information for Marketing Greece  here.

 

If you have any doubts or queries regarding this Privacy Policy or if you want to exercise any of your rights included herein below, in chapter “Your rights” of this Privacy Policy, you may contact us by sending a letter in the following address: 20 Voukourestiou Street, Athens, Greece, or an e-mail in the following e-mail address: admin@marketinggreece.com.

 

The Website contains links to websites, platforms and/or applications, to which Marketing Greece does not control (hereinafter “Third Parties’ Websites”), such us websites of tourism businesses, websites providing information on transportation, tourism sites etc. The Privacy Policy does not cover information collected from Third Parties’ Websites, which are visited by you through links that are found in the Website. The previous mentioned Third Parties’ Websites have their own Privacy policies and their own terms and conditions of use. We recommend reading the previous mentioned Privacy policies and terms and conditions before your navigations and/or use of Third Parties’ Websites.

 

2. When and why we collect data from you

Most of the personal information we process is provided directly by you for one of the following reasons:

-              You use our Website to make purchases through the Greek Lines online store that operates on it. In this case, we collect and process the personal data you provide to us so that we can fulfil our obligations as a supplier from the concluded distance contract for the sale of goods, or simply in order to properly manage and execute your product orders (e.g. to confirm receipt of your order, inform you about the availability of the ordered products, issue and send you the tax documents of the purchase of the products). 

- You contact us for any reason directly (e.g. through our Website or based on our other contact information on it)
 

- When you register to receive Newsletter, we collect and process information about you provided by you, by filling in the relevant form in section “NEWSLETTER”, which include name and email address. 
 

-  When you merely browse the Website, we do not collect your personal data, except for those cookies that are necessary for the technically smooth operation of the Website and for those for which you have given us your consent (please see in more detail the section "How we use  cookies" of the Privacy Policy).
 

- We would like to clarify that we are not aware of the full details of your credit/debit card for the purchase of products through the online store.

 

3. Types of data we collect for you, how we collect them & how we use them

When you visit the Website and when you contact us, we may collect and process certain personal data of you in order for you to be able to benefit from the functionalities and services offered via the Website and also in order to understand the need for our services and to improve the way we operate. 
Our company, through the Website, collects and processes solely simple personal data and not special categories of your personal data (sensitive data).

These data might also contain “personal data”, meaning any information related to you as an identified or identifiable natural person, i.e. as a natural person who can be identified, directly or indirectly, in particular by reference to an identifier such as a name, an identification number, location data,contact information, invoice information;

The Website is not intended for use by minors (under 18 years old). We do not collect knowingly personal data related to minors

Data we collect directly from you

Most of the personal information we process are provided directly by you. 

We collect some of your personal data for communication purposes, such as to answer your requests for information and to better understand your expectations and needs. 

More specifically, when you use the “Contact Us” form of our Website, we collect and process information about you that you directly provide to us, which may include: name, email address, country, the reason for your communication and the content of the communication that you address to us. We will use this information to communicate with you. 

When you register to receive Newsletter, we collect and process information about you provided by you, by filling in the relevant form in section “NEWSLETTER”, which include name and email address. 

For the conclusion and performance of distance selling contracts through the "Greek Lines" e-shop that operates on our Website, we collect your personal information with which you provide us directly, such as name, delivery address, invoicing address, email address and information about the payment method you choose.

Data we collect using cookies and other tracking technologies

We also use cookies and other tracking technologies and we may collect information about how you use our Website, technical data including data and time of access, data volume transmitted, status of transmission, browser type, version and language, browser plug-in types and versions, your internet protocol (IP) address, operating system and interface, time zone setting and location and profile data, including your referral website, pages you visit, actions you take, patterns of page visits and information from forms you fill in. 

Based on your prior consent, we may use your data in order to deliver advertising relevant to you based on the use of cookies.  For further details on this and how to opt-out of such processing, please see the 'How we use cookies and other tracking technologies (trackers)' section of this Privacy Policy.

Data we collect by third parties

Your personal data that we collect from third parties are in particular technical data relating to the details of your device (e.g. manufacturer, model, display features, operating system, etc.), or financial data (e.g. token with the last 3 digits of the card by which you pay for the purchase of products through the online store. Please be reminded that we do not know the full details of your card  as your card is stored in a pseudonymised form to facilitate your future transactions through the Website), and statistics or information about your behaviour (e.g. clicks, selections). For example, we get some of the above technical data from statistics providers, such as Google.

Anonymized and statistical data

We may process anonymized and statistical data, for any purpose, especially for statistical reasons and for the improvement of the provided services-information of the Website. While such data may be derived from your personal data, these are not considered personal data as such data does not directly or indirectly reveal your identity (e.g. we may aggregate your usage data to calculate the percentage of users accessing a specific website feature); 

Special categories of personal data – Sensitive data

We do not knowingly collect or process any special categories of personal data about you through our Website (“sensitive” personal data), e.g. information about your health, race or ethnicity, religious or philosophical beliefs, sex life, etc.

4. Types of data we share with third parties
 

Service Providers
 

As a rule, we do not disclose or transfer data to third parties.

 MARKETING GREECE may designate external/third-party service providers to act as processors and provide specific services to MARKETING GREECE, such as internet service providers, advertising service providers or technical support service providers (e.g. for your service and our most effective communication through this Website) or providers of postal-transport services (e.g. for the delivery of the products you ordered through the e-shop of our Website) or other services necessary for the processing of the transactions between us (e.g. service providers for credit card processing and payments). When providing such services, external service providers may process your personal data as processors. The processors may not further process your personal data unless we have expressly instructed them to do so, nor transfer your personal data to third parties.
 

We do not disclose your personal data to third parties for the purpose of promoting products or services.
 

Other recipients

MARKETING GREECE may transfer, in compliance with applicable data protection laws, your personal data to courts, law enforcement agencies, governmental authorities and legal counsels. 

In case of a corporate merger or acquisition of Marketing Greece with another legal entity, personal data may be transferred to the third parties being involved in the merger or acquisition (e.g. the previous mentioned legal entity, legal counsels, and auditors.)
 

International Transfers of Personal Data

MARKETING GREECE transfers personal data in accordance with applicable laws. To the extent that, in the context of and for the needs of the above-mentioned purposes, if your personal data need to be transferred outside the EU, such data transfer will take place in accordance with applicable law and MARKETING GREECE will ensure an adequate level of data protection. By way of entering into appropriate data transfer agreements based on Standard Contractual Clauses, which are accessible upon request at admin@marketinggreece.com, or taking other measures to provide an adequate level of data protection, MARKETING GREECE establishes or confirms that all data recipients will provide an adequate level of protection for your personal data. 

5. How we use cookies and other tracking technologies (trackers)

MARKETING GREECE may collect identification details of Website’s users, using related technologies, such as cookies and other trackers.

The use of trackers allows MARKETING GREECE to recognize your device, gather information about your usage patterns when you navigate our website, store some information about your preferences or past actions, improve your online experience and enhance your personalized experience. Moreover, it allows the automatic collection of information of locations you visit and links of third parties’ websites, which you may choose via the use of our Website. 

Trackers may also be used to provide advertising tailored to your interests on websites you visit and to analyse the effectiveness of such advertising.

You can manage your browser to be warned for the use of trackers in specific services. Specifically, you can manage your browser in not accepting the use of trackers in some cases or in any case. In case the visitor/user of specific services and webpages does not wish the use of trackers for his/her identification, he/she cannot have access to such services. Specifically, you can opt in or out of trackers at any time – except strictly necessary trackers (these are used to help make our Website work efficiently) and you can delete trackers, e.g. cookies installed on your device at any time, prevent new cookies being saved and receive notification before installation of a new cookie by configuring your browser software. 

When certain types of trackers require your prior consent to be installed and used, you are asked through a relevant banner. If you choose not to enable or delete certain cookies, you will still be able to browse our website, but it will restrict some of the functionality of our Website. In other words, when you opt out of trackers, e.g. cookies, this could influence your experience in our Website and the services we may offer to you. 

6. Legal basis for the processing

We will only process your personal data when the law allows us to, that is, when we have a legal basis for processing. Οn a case per case basis, we may carry out the processing of your personal data on the following legal basis:

 

  • You have given your consent to the processing of the data for one or more specific purposes, e.g. when you contact us directly, when you subscribe to our newsletter, when you order products through the online store of the Website, in which case we process the personal data you provide to us, in order to execute the concluded distance selling contract, when you make transactions through the online store of the Website, or for the installation and use of specific types (unnecessary) of cookies.

 

  • The processing is necessary for the performance of the concluded distance contract for the sale of goods, which you conclude by making purchases through the online store of our Website (e.g. we process your data, in order to inform you about the receipt of your order or send you a final confirmation for its launch).

  • The processing is necessary for compliance with a legal obligation to which MARKETING GREECE is subject to (e.g.  in case access to your personal data is required by a competent judicial authority);

 

  • The processing is necessary for the purposes of the legitimate interests pursued by MARKETING GREECE (or those of a third party), provided that your fundamental rights do not override such interests; such legitimate interests include:

(a) monitoring in order to ensure the efficient and secure running of the website and fraud and misuse detection and prevention; 

(b) the improvement of our services and our Website; 

(c) monitoring how our Website is used, e.g. via data analytics, to help us improve the layout and information available on our website, our services, marketing, and customer relationship.  

Not providing your personal data may in certain cases result in disadvantages for you, e.g. we may not be able to provide you with a service, or respond to your request, or provide you with marketing that we believe you would find valuable.

We do not use automated decision-making without human intervention, including profiling, in a way that produces legal effects concerning you or otherwise significantly affects you.

7. How long do we keep your data

Generally, we retain your personal data for as long as needed by legislation, depending on the purpose and type of processing.  

Specifically, your personal data will be retained for as long as necessary to fulfil the purposes we collected them for, e.g. for as long as necessary to provide you with the functionalities of our Website and the services requested. Once the data processing purpose is completed, we will either delete your personal data or anonymize your personal data, unless statutory retention requirements apply. 

 

More specifically:

  1. We retain your personal data that we collect from you when you subscribe to the Newsletter (e.g. email address), for as long as you remain registered in our mailing list and we delete them if you withdraw your consent.

 

  1. We retain your personal data that we collect from you when you make online purchases from our online store (e.g. full name, contact details, product delivery address, invoicing details) for a maximum period of 20 years from the conclusion of the distance selling contract, in order for MARKETING GREECE to respond to the exercise of any of your rights, until they are time - barred.

 

 

  1. We retain the personal data we collect from you for the submission of a query or complaint, when you contact us through our Website or by any other available means of communication for the necessary period of time until the final resolution of the relevant issue.

 

 

8. How we ensure your data security

Considering the state of the art, the costs of implementation and the nature, scope, context and purposes of processing as well as the risk of varying likelihood and severity for the rights and freedoms of natural persons, we implement appropriate technical and organisational measures to ensure a level of security appropriate to the risk of processing.

9. Your rights
 

Pursuant to the applicable data protection law you have the following rights for the protection of your personal data:  
 

Right of access

You may contact MARKETING GREECE to explain to you if and which data retains for you, as well as the way we process such data. You may also request a copy of your personal data which MARKETING GREECE retains for you.
 

Right to rectification

If you believe that your data are not accurate or need to be updated, you have the right to obtain the rectification of inaccurate personal data and to have incomplete data completed. 
 

Right to erasure

Under certain circumstances, e.g. the personal data are no longer necessary, you withdraw consent, the data have been unlawfully processed, you have the right to obtain the erasure of personal data. 

Right to restriction of processing

If you believe that your data are not accurate or their processing is unlawful or you think that MARKETING GREECE does no longer need your data or you have objections to automated processing, you have the right to obtain the restriction of processing.

Right to object 

You have the right to object to processing of your personal data from MARKETING GREECE on grounds relating to your particular situation, unless, among other reasons, if there are compelling and legitimate grounds for the processing which override your interests, rights and freedoms. You also have the right to object when a decision concerning you is based solely on automated processing, including profiling, which produces legal effects concerning you or significantly affects you (the law provides exceptions which apply). 

Right to data portability 

You have the right to receive the data concerning you in a structured, commonly used and machine-readable format, as well as the right to transmit those data to another entity (controller), indicated by you to MARKETING GREECE.

If you have provided your consent with regard to specific collection, process and use of your personal data (e.g. to receive communication for direct marketing of products and services), you may withdraw that consent at any time. The previous mentioned withdrawn of consent applies only for the future.

You can find more information regarding your rights in the Hellenic Data Protection Authority’s (HDPA) website.
 

To exercise your rights please contact MARKETING GREECE by the means mentioned above in section “Who we are and how to communicate with us”.

Right to lodge a complaint with the Authority

We inform you that you have the right to lodge a complaint with the HDPA for issues regarding the processing of your personal data. HDPA is seated in Athens (Kifisias Avenue, 1-3, 115 23). With regard to HDPA’s competency and the submission of a complaint, you may visit HDPA’s webpage (www.dpa.gr).
MARKETING GREECE may amend this Privacy Policy from time to time, for reasons of compliance to regulatory changes and for operational purposes. 
Updated issues of the current Privacy Policy shall be posted in the Website with a date indication, in order for you to know which is the most recent updated version. 

Time to provide information after exercising a right

We must respond without delay and no later than one month after you submit to MARKETING GREECE your request for the exercise of any of your aforementioned rights. The one-month period may be extended for two months if the request is complex or the number of requests is large. We will inform you of any extension in any case within one month of submission of your request. In principle, your requests are submitted and satisfied free of charge. MARKETING GREECE, taking into account any administrative costs for providing information, may impose the payment of a reasonable fee, in the event of a manifestly unfounded or excessive request, especially due to their repetitive nature, or refuse to satisfy an unfair request. If your request is rejected, MARKETING GREECE will inform you in detail about the reasons for rejecting the request and about your right to appeal to the Hellenic Data Protection Authority or the court.
 

10. Other terms
 

The Privacy Policy, in any amendment thereto, and the overall processing of your personal data by our company are governed by the Greek Law 4624/2019, also in accordance with the General Data Protection Regulation (2016/679/EU), and in general the applicable national and European legal and regulatory framework on the protection of personal data, including the guidelines, recommendations, opinions and acts of the Hellenic Data Protection Authority. 
The Privacy Policy is provided both in Greek and in English. In the event of disagreement, the Greek version prevails.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

H παρούσα Πολιτική Ιδιωτικότητας & Πολιτική Cookies («Πολιτική Ιδιωτικότητας») αναρτήθηκε στις 14/06/2022. Προβαίνουμε σε τακτική επανεξέταση της Πολιτικής Ιδιωτικότητας, για να βεβαιωθούμε ότι είναι ενημερωμένη και ακριβής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Σχετικά με εμάς

Kαλωσήρθατε στο www.greeklines.gr, έναν διαδικτυακό τόπο, ο οποίος ανήκει και τον οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία με την επωνυμία «MARKETING GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» και διακριτικό τίτλο «MARKETING GREECE A.E.», η οποία εδρεύει στην Αθήνα (οδός Βουκουρεστίου, αριθμός 20, ΤΚ 106 71), με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ 125083101000, Α.Φ.Μ. 800486464 [εφεξής «εμείς», «εμάς», «μας», «εταιρεία», «MARKETING GREECE»].

 

Η χρήση του διαδικτυακού μας τόπου [εφεξής ο «Ιστότοπος»]  υπόκειται στους Όρους Χρήσης, στους Όρους Πώλησης και την παρούσα Πολιτική Ιδιωτικότητας . Η Πολιτική Ιδιωτικότητας έχει επικαιροποιηθεί, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων [Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679, ΓΚΠΔ, GDPR], τον εφαρμοστικό  Νόμο 4624/2019 και τις παντός είδους συστάσεις και κατευθύνσεις της ελληνικής εποπτικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

 

Μέσω της χρήσης του Ιστότοπου δηλώνετε, άνευ όρων, ότι έχετε εξετάσει, κατανοήσει και αποδεχθεί όλους τους όρους που περιλαμβάνονται στους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Ιδιωτικότητας. Εάν δεν συμφωνείτε με οποιονδήποτε από τους όρους που περιέχονται στους Όρους Χρήσης ή/και στην Πολιτική Ιδιωτικότητας, θα πρέπει να απέχετε από την επίσκεψη και χρήση του του Ιστότοπου και των υπηρεσιών του.

 

Η Πολιτική Ιδιωτικότητας μπορεί να υπόκειται σε τροποποιήσεις και αναπροσαρμογές, από καιρού εις καιρόν, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο και χωρίς προηγούμενη ειδοποίησή σας, οι οποίες θα έχουν εφαρμογή από την ημερομηνία που θα δημοσιεύονται στον Ιστότοπο. Σας καλούμε να εξετάζετε τακτικά την Πολιτική Ιδιωτικότητας, καθώς η συνέχιση της χρήσης του Ιστότοπου από εσάς συνεπάγεται και δηλώνει ότι έχετε αποδεχθεί τις εν λόγω αλλαγές. 

 

Αν δεν συμφωνείτε με τη χρήση των δεδομένων σας σύμφωνα με την Πολιτική Ιδιωτικότητας παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε τον Iστότοπο.

 

Η MARKETING GREECE δεσμεύεται να σέβεται και να προστατεύει την ιδιωτικότητά σας.

 

Η Πολιτική Ιδιωτικότητας περιγράφει πώς η MARKETING GREECE, ως «υπεύθυνος επεξεργασίας» κατά την έννοια του ΓΚΠΔ, συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες για εσάς, τους χρήστες του Ιστότοπου, και με ποιο τρόπο ο Ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies και τυχόν άλλες τεχνολογίες αναγνώρισης.

 

Τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας μας, που είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, έχουν ως εξής:

 

  • Marketing Greece Ανώνυμη Εταιρεία Προώθησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού (Marketing Greece AE)

  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: admin@marketinggreece.com

  • Ταχυδρομική διεύθυνση: Βουκουρεστίου 20, 10671, Αθήνα, Ελλάδα

  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3649080.

Ο σκοπός της Πολιτικής Ιδιωτικότητας

Η Πολιτική Ιδιωτικότητας επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας στοιχεία όταν επικοινωνείτε μαζί μας ή χρησιμοποιείτε κάποια από τις υπηρεσίες του Ιστοτόπου μας. Ειδικότερα, με την ανάγνωση της Πολιτικής Ιδιωτικότητας είστε σε θέση να κατανοήσετε, μεταξύ άλλων:

 

  • για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα,

  • ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε απευθείας από εσάς και ποια από τρίτους,

  • τον χρόνο τήρησής τους,

  • τις κατηγορίες αποδεκτών των προσωπικών σας δεδομένων, εφόσον υπάρχουν,

  • αν σκοπεύουμε να διαβιβάσουμε τα εν λόγω στοιχεία σε χώρα εκτός ΕΕ,

  • εάν κάνουμε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων ή προφίλ, και

  • ποια δικαιώματα έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε.

Ενότητες - Κεφάλαια Πολιτικής Ιδιωτικότητας

Η παρούσα Πολιτική είναι κατηγοριοποιημένη προς διευκόλυνση της ενημέρωσής σας, στις εξής ενότητες-κεφάλαια:

  1. Ποιοι είμαστε και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας

  2. Πότε και γιατί συλλέγουμε προσωπικά σας δεδομένα

  3. Τι δεδομένα συλλέγουμε για εσάς, με ποιον τρόπο τα συλλέγουμε και πως τα χρησιμοποιούμε:

    • Δεδομένα που συλλέγουμε απ’ ευθείας από εσάς

    • Δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της χρήσης cookies και τυχόν άλλων τεχνολογιών παρακολούθησης (tracking technologies)

    • Δεδομένα που συλλέγουμε από τρίτα μέρη

    • Ανωνυμοποιημένα και στατιστικά δεδομένα

  4. Ποια δεδομένα σας κοινοποιούμε σε τρίτους

    • Πάροχοι Υπηρεσιών

    • Άλλοι αποδέκτες

    • Διαβιβάσεις των δεδομένων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  5. Πώς χρησιμοποιούμε cookies

    • Είδη ιχνηλατών- cookies

    • Πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των ιχνηλατών- cookies

  6. Ποια είναι η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

  7. Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα σας

  8. Πως φροντίζουμε για την ασφάλεια των δεδομένων σας

  9. Ποια είναι τα δικαιώματά σας επί των προσωπικών σας δεδομένων

  10. Λοιποί Όροι

1.Ποιοι είμαστε και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας
 

Η MARKETING GREECE είναι εταιρεία με μη κερδοσκοπικούς σκοπούς, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και έχει ως πρωταρχικό στόχο την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Στο ευρύτερο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό, στόχος της MARKETING GREECE είναι να υποστηρίξει το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ στην προώθηση ενός ανανεωμένου χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων στις αγορές-στόχους. Ταυτόχρονα, μέσω ενός πλάνου πολυεπίπεδης στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, στοχεύει στην ανάδειξη της ανεξερεύνητης πλευράς της χώρας μας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στην παγκόσμια αγορά τουρισμού.

 

Ο Ιστότοπός μας λειτουργεί ως πλατφόρμα για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η εταιρεία μας λειτουργεί μέσω του παρόντος Ιστοτόπου το ηλεκτρονικό κατάστημα “Greek Lines”, που παρουσιάζει,προωθεί και  διαθέτει προϊόντα με μοντέρνα σχέδια που αντιπροσωπεύουν την ελληνική αισθητική με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος “Greek Lines” είναι μια νέα πρωτοβουλία που λανσάρει η εταιρεία μας σε συνεργασία με ελληνικά brands. Η πρωτοβουλία “Greek Lines” είναι μια γραμμή χρόνου, μια γραμμή που συνδέει εικόνες, σχέδια και μνήμες που αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό πολιτισμό σε όλη την ιστορία και το χρονικό γίγνεσθαι. Στόχος μέσα από την παρουσίαση και διάθεση των προϊόντων με την ελληνική, minimal και μοντέρνα αισθητική είναι να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ του χρήστη και της χώρας μας. Η πρωτοβουλία μας στοχεύει στο να πυροδοτήσει συναισθήματα και αναμνήσεις, ώστε τα αναμνηστικά της “Greek Lines” να αποτελούν το κομμάτι της Ελλάδας που αφήνει κανείς πίσω, με την υπόσχεση να επιστρέψει και να ξαναζήσει την ελληνική εμπειρία.  

Αν έχετε αμφιβολίες ή ερωτήματα σχετικά με την Πολιτική Ιδιωτικότητας ή αν θέλετε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας που περιλαμβάνονται κατωτέρω στο κεφάλαιο «Ποια είναι τα δικαιώματά σας» της παρούσας Πολιτικής Ιδιωτικότητας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω ταχυδρομείου στην εξής διεύθυνση: Βουκουρεστίου 20, Αθήνα, Ελλάδα ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [admin@marketinggreece.com] ή τηλεφωνικά στο τηλέφωνο επικοινωνίας μας (210-3649080).

 

Ο Ιστότοπος περιλαμβάνει συνδέσμους (links) σε άλλους διαδικτυακούς τόπους, πλατφόρμες ή/και εφαρμογές που εμείς δεν ελέγχουμε (εφεξής «Ιστότοποι Τρίτων»), όπως για παράδειγμα σε sites τουρισμού, ενημερωτικά sites κλπ. Η Πολιτική Ιδιωτικότητας δεν καλύπτει πληροφορίες που συλλέγονται από Ιστότοπους Τρίτων, τους οποίους επισκέπτεστε μέσω συνδέσμων (links) που βρίσκονται στον Ιστότοπο. Οι προαναφερόμενοι Ιστότοποι Τρίτων διαθέτουν τις δικές τους πολιτικές Ιδιωτικότητας και τους δικούς τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης. Σας συνιστούμε να τους διαβάσετε, πριν πλοηγηθείτε ή/και χρησιμοποιήσετε αυτούς τους Ιστότοπους Τρίτων.

 

2.Πότε και γιατί συλλέγουμε προσωπικά σας δεδομένα
 

Οι περισσότερες από τις προσωπικές πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε μας παρέχονται απευθείας από εσάς για έναν από τους παρακάτω λόγους:

  • Κάνετε χρήση του Ιστοτόπου μας, για να πραγματοποιήσετε αγορές μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Greek Lines που λειτουργεί σε αυτόν. Στην περίπτωση αυτή συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε, προκειμένου να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας ως προμηθευτή από την εξ αποστάσεως καταρτισθείσα σύμβαση πώλησης προϊόντων, ή απλούστερα προκειμένου να διαχειριστούμε και να εκτελέσουμε ορθά τις παραγγελίες των προϊόντων σας (π.χ. για να επιβεβαιώσουμε την παραλαβή της παραγγελίας σας, για να σας ενημερώσουμε για τη διαθεσιμότητα των παραγγελθέντων προϊόντων, για να εκδώσουμε και να σας αποστείλουμε τα φορολογικά παραστατικά της αγοράς των προϊόντων). 

  • Επικοινωνείτε για οποιοδήποτε λόγο απευθείας μαζί μας (π.χ. μέσω του Ιστοτόπου μας, ή βάσει των λοιπών στοιχείων επικοινωνίας μας, που αναγράφονται σε αυτόν).

  • Εγγράφεστε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό από την εταιρεία μας.

  • Για την απλή πλοήγησή σας στον Ιστότοπο δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα σας, εκτός από όσα cookies είναι αναγκαία για την τεχνικά απρόσκοπτη λειτουργία του Ιστοτόπου και εκτός από αυτά για τα οποία οι ίδιοι μας έχετε παράσχει την συγκατάθεσή σας (παρακαλούμε δείτε αναλυτικότερα την ενότητα «Πώς χρησιμοποιούμε cookies» της Πολιτικής Ιδιωτικότητας).

  • Για την αγορά προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, διευκρινίζουμε ότι τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σας δεν τα γνωρίζουμε.
     

 

3 Τι δεδομένα συλλέγουμε για εσάς, με ποιον τρόπο τα συλλέγουμε και πως τα χρησιμοποιούμε
 

Όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο και όταν επικοινωνείτε μαζί μας μπορεί να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να μπορείτε να  επωφελείστε από τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του Ιστότοπου και επίσης προκειμένου να κατανοήσουμε τη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας και να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας μας. Η εταιρεία μας, μέσω του Ιστοτόπου, συλλέγει και επεξεργάζεται αποκλειστικά απλά προσωπικά δεδομένα και όχι ειδικές κατηγορίες προσωπικών σας δεδομένων (ευαίσθητα δεδομένα).

Τα εν λόγω δεδομένα ενδέχεται να περιλαμβάνουν και «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»/ «προσωπικά δεδομένα», δηλαδή πληροφορίες που σας αφορούν ως ταυτοποιημένα ή ταυτοποιήσιμα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή ως φυσικά πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως εν προκειμένω είναι το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός ταυτότητας, τα δεδομένα θέσης, τα στοιχεία επικοινωνίας, τα στοιχεία τιμολόγησης.

Ο Ιστότοπος δεν προορίζεται για χρήση από ανηλίκους (κάτω των 18 ετών) και δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με ανηλίκους. 
 

Δεδομένα που συλλέγουμε απ’ ευθείας από εσάς

Οι περισσότερες από τις προσωπικές πληροφορίες που επεξεργαζόμαστε μάς παρέχονται άμεσα από εσάς.

Συλλέγουμε κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς πραγματοποίησης επικοινωνίας μαζί σας, όπως για να απαντάμε στα ερωτήματά σας για παροχή πληροφοριών και προκειμένου να κατανοούμε καλύτερα τις προσδοκίες σας και τις ανάγκες σας.

Ειδικότερα, όταν χρησιμοποιείτε στον Ιστότοπο τη φόρμα επικοινωνίας (βλ. επιλογή σε Ιστότοπο «Επικοινωνία»), συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες για εσάς που μας παρέχετε απευθείας, που μπορεί να περιλαμβάνουν: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), τον λόγο της επικοινωνίας και το περιεχόμενο του μηνύματός σας προς εμάς. Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες αυτές προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας.  

Όταν εγγράφεστε για να λαμβάνετε newsletter, συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες που μας παρέχετε για εσάς, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ενότητα «ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER» (π.χ. διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - email).

Για τη σύναψη και εκτέλεση των συμβάσεων εξ αποστάσεως πώλησης μέσω του e-shop “Greek Lines” που λειτουργεί στον Ιστότοπό μας, συλλέγουμε προσωπικές σας πληροφορίες που μας παρέχετε απευθείας, όπως για παράδειγμα όνομα, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση τιμολόγησης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής που επιλέγετε.
 

Δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της χρήσης cookies

Χρησιμοποιούμε, επίσης, cookies  και συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με το πώς χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο, τεχνικές πληροφορίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο πρόσβασης, όγκο πληροφοριών που διαβιβάστηκαν, status διαβίβασης, τύπο, έκδοση και γλώσσα φυλλομετρητή (browser), τύπο και έκδοση plug-in φυλλομετρητή, διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP address), λειτουργικό σύστημα και διεπαφή συστήματος (system interface), ρύθμιση ζώνης ώρας και τοποθεσίας, και πληροφορίες προφίλ, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο διαδικτυακός τόπος παραπομπής (referral website), σελίδες που επισκέπτεσθε, ενέργειες που κάνετε, μοτίβα επισκέψεων και πλοήγησης σε ιστοσελίδα και πληροφορίες από φόρμες που συμπληρώσατε.

Εφόσον μας παράσχετε τη συγκατάθεσής σας, θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προκειμένου να σας παρέχουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις σχετικές με εσάς, βασιζόμενοι στη χρήση των cookies. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και σχετικά με τον τρόπο που μπορείτε να αποκλείσετε αυτή την επεξεργασία, παρακαλούμε δείτε την ενότητα «Πώς χρησιμοποιούμε cookies» της παρούσας Πολιτικής Ιδιωτικότητας.
 

Δεδομένα που συλλέγουμε από τρίτα μέρη

Τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από τρίτους είναι ιδίως τεχνικά δεδομένα, που αφορούν τα στοιχεία της συσκευής σας (π.χ. κατασκευαστής, μοντέλο, χαρακτηριστικά οθόνης, λειτουργικό σύστημα κ.λπ.), ή δεδομένα οικονομικά (π.χ. token με τα 3 τελευταία στοιχεία της κάρτας μέσω της οποίας πληρώνετε για την αγορά προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, υπενθυμίζεται  ότι τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σας δεν τα γνωρίζουμε, η κάρτα σας αποθηκεύεται ψευδωνυμοποιημένη προς διευκόλυνση μελλοντικών σας συναλλαγών μέσω του Ιστοτόπου), καθώς και στατιστικά στοιχεία ή στοιχεία της συμπεριφοράς σας (π.χ. κλικ, επιλογές). Για παράδειγμα λαμβάνουμε κάποια από τα προαναφερόμενα τεχνικά δεδομένα από παρόχους στατιστικών στοιχείων, όπως είναι η Google.
 

Ανωνυμοποιημένα και στατιστικά δεδομένα

Μπορεί να επεξεργαζόμαστε ανωνυμοποιημένα και στατιστικά δεδομένα για οποιονδήποτε σκοπό, ιδίως για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών - πληροφοριών του Ιστότοπου. Παρότι τα εν λόγω δεδομένα μπορεί να πηγάζουν από προσωπικά σας δεδομένα, δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα, καθώς δεν αποκαλύπτουν άμεσα ή έμμεσα την ταυτότητά σας (για παράδειγμα μπορεί να συγκεντρώνουμε δεδομένα χρήσης του Ιστότοπου, προκειμένου να υπολογίζουμε το ποσοστό των χρηστών που έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία του Ιστότοπου).
 

Ειδικές Κατηγορίες Δεδομένων - Ευαίσθητα δεδομένα

Δεν συλλέγουμε και δεν επεξεργαζόμαστε μέσω του Ιστότοπου εν γνώσει μας ειδικές κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα («ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα), όπως για παράδειγμα πληροφορίες για την υγεία, τη φυλή ή την εθνότητα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές σας πεποιθήσεις, την σεξουαλική σας ζωή, κτλ. 

 

4.Ποια δεδομένα σας κοινοποιούμε σε τρίτους 


Πάροχοι Υπηρεσιών

Κατά κανόνα δεν κοινοποιούμε ούτε διαβιβάζουμε δεδομένα σε τρίτους. H MARKETING GREECE μπορεί να διορίσει εξωτερικούς/τρίτους παρόχους υπηρεσιών, οι οποίοι θα ενεργούν ως εκτελούντες την επεξεργασία και θα παρέχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες στην MARKETING GREECE, όπως πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, πάροχοι διαφημιστικών υπηρεσιών ή πάροχοι υπηρεσιών που παρέχουν τεχνική υποστήριξη (π.χ. για την εξυπηρέτησή σας και την αποτελεσματικότερη επικοινωνία μας μέσω του παρόντος Ιστότοπου) ή πάροχοι ταχυδρομικών-μεταφορικών υπηρεσιών (π.χ. για την παράδοση των προϊόντων που παραγγείλατε μέσω του e-shop του Ιστοτόπου μας) ή άλλων υπηρεσιών αναγκαίων για την διεκπεραίωση των μεταξύ μας συναλλαγών (π.χ. πάροχοι υπηρεσιών για την επεξεργασία πιστωτικών καρτών και πληρωμών). Όταν παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες, οι εξωτερικοί πάροχοι υπηρεσιών μπορεί να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα ως εκτελούντες την επεξεργασία. Οι εκτελούντες την επεξεργασία δεν μπορούν να προβούν σε περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν τους έχουμε δώσει ρητή εντολή να το κάνουν, ούτε να διαβιβάζουν τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους.

Δεν κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους για σκοπούς προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών.
 

Άλλοι αποδέκτες

Η MARKETING GREECE ενδέχεται να κοινοποιήσει, σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προσωπικά δεδομένα σας σε δικαστικές ή/και διωκτικές αρχές, σε ανεξάρτητες αρχές, κυβερνητικές αρχές, καθώς και στους νομικούς συμβούλους της.

Σε περίπτωση συγχώνευσης ή εξαγοράς της MARKETING GREECE με άλλο οργανισμό, τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να διαβιβασθούν σε τρία μέρη που σχετίζονται με την εν λόγω συγχώνευση ή εξαγορά (π.χ. στον εν λόγω οργανισμό και στους νομικούς συμβούλους και ελεγκτές του).
 

Διαβιβάσεις των δεδομένων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η MARKETING GREECE διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σε περίπτωση που στην έκταση, στο πλαίσιο και για τις ανάγκες των προαναφερομένων σκοπών, τα προσωπικά σας δεδομένα χρειάζεται να διαβιβαστούν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η διαβίβαση των δεδομένων αυτών θα γίνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η MARKETING GREECE θα διασφαλίσει ένα επαρκές επίπεδο προστασίας των δεδομένων. Μέσω της σύναψης κατάλληλων συμβάσεων για τη διαβίβαση των δεδομένων βασιζόμενων σε Πρότυπες Συμβατικές Ρήτρες, που είναι προσβάσιμες σε εσάς κατόπιν αιτήματος σας στο admin@marketinggreece.com ή λαμβάνοντας άλλα μέτρα ώστε να παρέχεται ένα επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων, η MARKETING GREECE διασφαλίζει ή επιβεβαιώνει ότι οι αποδέκτες παρέχουν ένα επαρκές επίπεδο προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων.

5. Πώς χρησιμοποιούμε cookies 

Η MARKETING GREECE μπορεί να συγκεντρώνει στοιχεία αναγνώρισης των χρηστών του Ιστότοπου χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες- ιχνηλάτες, όπως cookies. 

Η χρήση cookies επιτρέπει στην MARKETING GREECE να αναγνωρίσει τη συσκευή σας, να συγκεντρώσει πληροφορίες αναφορικά με μοτίβα χρήσης, όταν πλοηγήστε στον Ιστότοπο, αποθηκεύει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις σας ή προηγούμενες ενέργειες, βελτιώνει την διαδικτυακή εμπειρία και την εξατομικευμένη εμπειρία. Επιπλέον, επιτρέπει την αυτόματη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτεσθε και σχετικά με τους συνδέσμους σε ιστοτόπους τρίτων που ενδέχεται να επιλέξετε μέσω της χρήσης του διαδικτυακού μας τόπου.
 

Ιχνηλάτες- Cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να παρέχουν διαφημίσεις προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά σας στους διαδικτυακούς τόπους που επισκέπτεστε και να αναλύσουν  την αποτελεσματικότητα των εν λόγω διαφημίσεων.
 

Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας για πλοήγηση στο διαδίκτυο, το φυλλομετρητή σας (browser) κατά τέτοιο τρόπο, ώστε, είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση ιχνηλατών σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης ιχνηλατών σε ορισμένες ή σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/ χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων δεν επιθυμεί την χρήση ιχνηλατών για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Ειδικότερα, μπορείτε να επιλέγετε ή να αποκλείετε ιχνηλάτες οποτεδήποτε – εκτός από τους απολύτως αναγκαίους ιχνηλάτες (αυτοί χρησιμοποιούνται για να μας βοηθήσουν να κάνουμε τον Ιστότοπό μας να λειτουργεί αποτελεσματικά), μπορείτε να διαγράψετε ιχνηλάτες, π.χ. cookies, που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας οποτεδήποτε, μπορείτε να εμποδίσετε νέα cookies να αποθηκευτούν και να λάβετε ειδοποίηση πριν την εγκατάσταση ενός νέου cookie κάνοντας σχετικές ρυθμίσεις στο λογισμικό του φυλλομετρητή σας (browser).
 

Όταν συγκεκριμένα είδη ιχνηλατών απαιτούν τη παροχή από εσάς της προηγούμενης συγκατάθεσής σας, προκειμένου να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιηθούν, ερωτάσθε μέσω σχετικού banner[ΝΓ1] . Αν επιλέξετε να μην παρέχετε πρόσβαση ή να διαγράψετε συγκεκριμένα cookies, και πάλι θα μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ιστότοπο, αλλά ενδέχεται να είναι περιορισμένη η λειτουργικότητά του. Δηλαδή, ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων ιχνηλατών, π.χ. cookies, μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον Ιστότοπο και τις υπηρεσίες που μπορούμε να σας προσφέρουμε.
 

6.Ποια είναι η νόμιμη βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων
 

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν ο νόμος μάς το επιτρέπει, δηλαδή, όταν έχουμε νόμιμη βάση για την επεξεργασία. Ανά περίπτωση προβαίνουμε σε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, δυνάμει των παρακάτω νόμιμων βάσεων:
 

Έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς, π.χ. όταν επικοινωνείτε απευθείας μαζί μας, όταν εγγράφεστε στο ενημερωτικό δελτίο μας (newsletter), όταν προβαίνετε σε παραγγελία προϊόντων μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του Ιστοτόπου, οπότε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα, που μας παρέχετε, προκειμένου να εκτελέσουμε την εξ αποστάσεως καταρτισθείσα σύμβαση πώλησης, όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του Ιστοτόπου, ή για την εγκατάσταση και χρήση συγκεκριμένων τύπων (μη αναγκαίων) ιχνηλατών.
 

Η επεξεργασία είναι αναγκαία για την εκτέλεση της εξ αποστάσεως καταρτισθείσης σύμβασης πώλησης προϊόντων, που συνάπτετε με τις αγορές σας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος του Ιστοτόπου μας (π.χ. επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την παραλαβή της παραγγελίας σας, να σας αποστείλουμε οριστική επιβεβαίωση για την δρομολόγησή αυτής).
 

Η επεξεργασία είναι αναγκαία για συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση της MARKETING GREECE, π.χ. σε περίπτωση που πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα μας ζητηθεί από αρμόδια δικαστική αρχή.
 

Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς νόμιμων συμφερόντων που επιδιώκει η  MARKETING GREECE (ή νόμιμων συμφερόντων τρίτων), υπό την προϋπόθεση ότι τα θεμελιώδη δικαιώματά σας δεν προέχουν των εν λόγω συμφερόντων. Τέτοια νόμιμα δικαιώματα περιλαμβάνουν:
 

(α) παρακολούθηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και ασφαλής λειτουργία του Ιστότοπού μας και να προληφθεί η απάτη και η κακή χρήση του, 

(β) βελτιστοποίηση των υπηρεσιών μας και του Ιστότοπού μας,
 

(γ) παρακολούθηση του πώς λειτουργεί ο Ιστότοπός μας, π.χ. μέσω των στατιστικών του δεδομένων, ώστε να βελτιώσουμε τον σχεδιασμό και τις πληροφορίες που παρέχουμε μέσω του Ιστότοπού μας, τις υπηρεσίες μας, τις προωθητικές μας ενέργειες και τις σχέσεις μας με τους χρήστες του Ιστότοπού μας.
 

Αν επιλέξετε να μην παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποια μειονεκτήματα για εσάς, όπως για παράδειγμα, ενδέχεται να μη μπορούμε να σας παρέχουμε μία υπηρεσία  ή να απαντήσουμε σε ένα αίτημά σας ή να σας παρέχουμε διαφημιστική επικοινωνία που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.
 

Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας (συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ), οι οποίες παράγουν έννομα αποτελέσματα που σας αφορούν ή σας επηρεάζουν σημαντικά με παρόμοιο τρόπο.

 

7.Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα σας
 

Γενικά, διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο από τη νομοθεσία, αναλόγως του σκοπού και του είδους της επεξεργασίας.

Ειδικότερα, τα προσωπικά σας δεδομένα θα διατηρηθούν για όσο χρόνο είναι αναγκαία η επίτευξη των στόχων, για τους οποίους τα συλλέγουμε, π.χ. για όσο χρόνο είναι αναγκαίο, για να σας παρέχουμε λειτουργίες του Ιστότοπού μας και υπηρεσίες που ζητήθηκαν.
 

Μόλις ο σκοπός για τον οποίο η επεξεργασία δεδομένων επιτευχθεί, είτε θα διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, είτε θα ανωνυμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός εάν συντρέχουν λόγοι διατήρησής τους εκ του νόμου.  
 

Ειδικότερα:

  • Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς κατά την εγγραφή σας στο Newsletter (π.χ. διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ e-mail), για όσο χρονικό διάστημα παραμένετε εγγεγραμμένοι στη λίστα αποδεκτών μας και τα διαγράφουμε σε περίπτωση ανάκλησης της συγκατάθεσής σας.

 

  • Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς όταν πραγματοποιείτε διαδικτυακά αγορές από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (π.χ. ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση παράδοσης προϊόντων, στοιχεία τιμολόγησης) για μέγιστο χρονικό διάστημα 20 ετών από την κατάρτιση της εξ αποστάσεως σύμβασης πώλησης, προκειμένου η MARKETING GREECE να ανταποκριθεί στην άσκηση τυχόν δικαιωμάτων σας, μέχρις ότου αυτά παραγραφούν.

 

 

  • Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς για την υποβολή ερωτήματος ή παραπόνου, όταν μας απευθύνεστε μέσω του Ιστοτόπου μας ή με οποιονδήποτε άλλο διαθέσιμο τρόπο επικοινωνίας για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως την οριστική επίλυση του σχετικού ζητήματος.

 

 

8.Πώς φροντίζουμε για την ασφάλεια των δεδομένων σας
 

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις, το κόστος εφαρμογής και τη φύση, το πεδίο εφαρμογής, το πλαίσιο και τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και τους κινδύνους διαφορετικής πιθανότητας επέλευσης και σοβαρότητας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων από την επεξεργασία, η MARKETING GREECE εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ώστε να διασφαλίζεται ένα επίπεδο ασφάλειας ανάλογο των κινδύνων της επεξεργασίας.

9.Ποια είναι τα δικαιώματά σας επί των προσωπικών σας δεδομένων
 

Υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία (ΓΚΠΔ), έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σχετικά με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν:
 

Δικαίωμα πρόσβασης

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την MARKETING GREECE, προκειμένου να σας ενημερώσουμε και σας εξηγήσουμε εάν και ποια δεδομένα τηρούμε για εσάς, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα επεξεργαζόμαστε. Μπορείτε επίσης να αιτηθείτε αντίγραφο των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα που η MARKETING GREECE τηρεί για εσάς.
 

Δικαίωμα διόρθωσης

Εάν πιστεύετε ότι τα δεδομένα σας δεν είναι ακριβή ή πρέπει να επικαιροποιηθούν, έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τη συμπλήρωση ελλιπών στοιχείων.
 

Δικαίωμα διαγραφής

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως, π.χ. όταν τα δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα, έχετε ανακαλέσει τη συγκατάθεσή σας, τα δεδομένα έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία, μπορείτε να ζητήσετε από την MARKETING GREECE τη διαγραφή τους.
 

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Εάν θεωρείτε ότι τα δεδομένα σας δεν είναι ακριβή ή η επεξεργασία τους είναι παράνομη ή θεωρείτε ότι τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στην MARKETING GREECE ή έχετε αντιρρήσεις ως προς την αυτοματοποιημένη επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας.
 

Δικαίωμα εναντίωσης

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα από την MARKETING GREECE για λόγους που σας αφορούν και σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, εκτός, μεταξύ άλλων, και αν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία, οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας. Έχετε επίσης το δικαίωμα να προβάλλετε αντιρρήσεις, όταν μια απόφαση που σας αφορά βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και η απόφαση αυτή παράγει έννομα αποτελέσματα ή σας επηρεάζει σημαντικά (ισχύουν εκ του νόμου εξαιρέσεις).
 

Δικαίωμα φορητότητας

Μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβασθούν τα εν λόγω δεδομένα σας σε άλλον οργανισμό (υπεύθυνο επεξεργασίας), το οποίο θα υποδείξετε στη MARKETING GREECE.
 

Εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας σχετικά με συγκεκριμένη συλλογή, επεξεργασία και χρήση δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. προκειμένου να λαμβάνετε επικοινωνία για απευθείας εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών), μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας αυτή οποιαδήποτε ώρα με μελλοντική ισχύ.

Μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω και αναλυτικότερα σχετικά με τα σχετικά δικαιώματά σας επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εδώ.
 

Προκειμένου να ασκήσετε τα δικαιώματά σας μπορείτε επικοινωνήστε με τη MARKETING GREECE με τους τρόπους που αναφέρονται ανωτέρω στην ενότητα «Ποιοι είμαστε και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας».
 

Δικαίωμα προσφυγής στην Αρχή

Σας ενημερώνουμε ότι έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) για ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων. Η ΑΠΔΠΧ εδρεύει στην Αθήνα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23). Σχετικά με την αρμοδιότητα της ΑΠΔΠΧ και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΑΠΔΠΧ (www.dpa.gr).

H MARKETING GREECE μπορεί να τροποποιεί την παρούσα Πολιτική Ιδιωτικότητας κατά καιρούς, για λόγους συμμόρφωσης με κανονιστικές μεταβολές και για λειτουργικούς σκοπούς.
 

Επικαιροποιημένες εκδόσεις της παρούσας Πολιτικής Ιδιωτικότητας θα αναρτώνται στον Ιστότοπο  με ένδειξη ημερομηνίας, ώστε να γνωρίζετε ποια είναι η πλέον πρόσφατα επικαιροποιημένη έκδοση.
 

Χρόνος παροχής πληροφοριών κατόπιν άσκησης δικαιώματος

Οφείλουμε να απαντήσουμε χωρίς καθυστέρηση και το αργότερο σε ένα μήνα από τότε που υποβάλλετε στη MARKETING GREECE αίτημά σας για την άσκηση κάποιου εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων σας. Η προθεσμία του ενός μηνός δύναται να παραταθεί για δύο μήνες σε περίπτωση που το αίτημα είναι πολύπλοκο ή ο αριθμός των αιτημάτων μεγάλος. Για την τυχόν παράταση σας ενημερώνουμε σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την υποβολή του αιτήματός σας. Κατά κανόνα τα αιτήματά σας υποβάλλονται και ικανοποιούνται δωρεάν. Η MARKETING GREECE, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν διοικητικά έξοδα για την παροχή ενημέρωσης, μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, σε περίπτωση προδήλως αβάσιμου ή υπερβολικού αιτήματος ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, είτε να αρνηθεί την ικανοποίηση του καταχρηστικού αιτήματος. Σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματός σας, η MARKETING GREECE μας σας ενημερώνει αναλυτικά για τους λόγους απόρριψης του αιτήματος και για το δικαίωμά σας να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ή δικαστικώς.
 

10.Λοιποί Όροι

Η Πολιτική Ιδιωτικότητας, σε οποιαδήποτε τροποποίησή της, και εν γένει η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία μας διέπονται από τον ελληνικό νόμο 4624/2019, σύμφωνα και με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των κατευθύνσεων, συστάσεων, γνωμοδοτήσεων και πράξεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
 

Η Πολιτική Ιδιωτικότητας παρέχεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Σε περίπτωση ασυμφωνίας θα υπερισχύει η ελληνική.